بررسی میزان سلامت باتری در گوشی های اندروید از نارمک دانلود
یکی از مهم ترین بخشهای هر گوشی موبایل، باتری آن بوده که امروزه با افزایش کیفیت بسیاری نیز روبرو شده است. باتوجه به افزایش نیاز افراد به گوشی و انجام فعالیتهای مهم با آن، میزان شارژدهی باتری در شرایط مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است. احتمالاً یکی از مواردی که هنگام خرید گوشی جدید چک میکنید نیز ظرفیت و در ادامه کیفیت باتری آن است. با این حال باتری نیز همانند اکثر محصولات مورد استفاده قرار گرفته در زمینه تکنولوژی، پس از مدتی با افت کیفیت روبرو میشود. البته تمامی باتریها با هر کیفیتی پس از مدتی وارد روند خرابی خواهند شد. رعایت برخی موارد همانند شارژ باتری به شیوه صحیح نیز تنها این فرآیند را با تأخیر روبرو خواهد کرد. به همین دلیل بررسی میزان سلامت باتری در زمانهای مختلف، اهمیت بیشتری پیدا میکند. البته روند چک کردن این مسئله در گوشیهای مختلف متفاوت خواهد بود.
بررسی میزان سلامت باتری گوشی آیفون نسبت به انواع اندروید راحتتر بوده و با مراجعه به بخش باتری در تنظیمات گوشی، درصدی بدین منظور نمایش داده میشود. اگر این درصد کمتر از ۸۰ باشد، به معنای لزوم تعویض باتری در اسرع وقت است. اما در گوشیهای اندروید، فرآیند بررسی میزان سلامت باتری نسبتاً متفاوتتر خواهد بود. در ادامه به راههای مختلف این فرآیند در گوشیهای مختلف اشاره خواهیم کرد. البته در ابتدا باید به این نکته توجه کنید که این روشها ممکن است در گوشیهای مختلف متفاوت باشد. هرچند اکثر گوشیهای جدید ارائه شده در سالهای اخیر احتمالاً در کلیات مشابه یکدیگر خواهند بود. البته در همین ابتدا نیاز به ذکر بوده که احتمالاً از دو روش اول به نتیجه دلخواه خود نخواهید رسید. استفاده از برنامههای مخصوص چک میزان سلامت باتری گزینه بهتری بوده که در بخش انتهایی مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت.
بررسی میزان سلامت باتری از بخش تنظیمات
یکی از راههای بررسی میزان سلامت باتری، مراجعه به بخش تنظیمات گوشی است. همانطور که در بخش قبلی نیز ذکر شد، تنظیمات گوشیهای آیفون بصورت مستقیم میزان سلامت باتری را نشان میدهد. درحالیکه معمولاً باتریهای اندروید چنین قابلیتی نداشته و بیشتر از میزان مصرف شارژ در زمانهای مختلف توسط اپلیکیشنها باید بصورت غیرمستقیم به کیفیت باتری گوشی خود پی ببرید. در این قسمت به احتمال زیاد گزینهای تحت عنوان باتری خواهید داشت. اگر در پنل جدید بازشده، گزینه متناسبی با میزان سلامت باتری مشاهده نکردید، باید گزینهای تحت عنوان Battery Usage یا مشابه آن پیدا کنید. در این بخش احتمالاً میزان مصرف شارژ در ۲۴ ساعت یا هفته اخیر و همچنین سطح استفاده برنامههای مختلف از شارژ را مشاهده خواهید کرد. میتوانید بصورت متوالی در زمانهای مختلف میزان مصرف شارژ را بررسی و با یکدیگر مقایسه کنید. در این شرایط میتوانید به میزان کاهش کیفیت باتری اندروید خود پی ببرید.
البته این مسئله نیز بین برندهای مختلف متفاوت است. بعضی گوشیها در این بخش اطلاعات بیشتری از باتری ارائه میکنند. بطور مثال میتوانید دمای فعلی باتری گوشی شیائومی را نیز در تنظیمات گوشی بررسی کنید. البته احتمالاً نیاز به چک دائم این مسئله نخواهید داشت. هرچند بهتر است در نظر داشته باشید که هر دمایی زیر ۵۰ درجه سانتی گراد برای باتری نرمال محسوب میشود. در مجموع بررسی دقیق کیفیت باتری از طریق تنطیمات گوشی چندان میسر نبوده و همین مسئله یکی از ضعفهای اساسی گوشیهای اندروید در مقایسه با آیفون محسوب میشود.
بررسی میزان سلامت باتری با کد USSD
گوشیهای اندروید تعدادی منو مخفی دارند که میتوانید از طریق کدهای USSD به آنها دسترسی پیدا کنید. در این بخش به کد مربوط به سلامت باتری خواهیم پرداخت. هرچند احتمال نبود آپشن مربوطه در گوشی شما چندان کم نبوده و نباید از این مسئله ناامید شوید. در گوشی خود کد *#*#۴۶۳۶#*#* را وارد کنید. هنگام وارد کردن ستاره آخر، پنل جدیدی باز خواهد شد. در این بخش به دنبال گزینه Battery Information باشید. درصورت وجود این گزینه، ویژگیهای مختلفی از باتری شامل میزان شارژ، سلامت و دمای آن نشان داده خواهد شد. در صورت نبود گزینه مربوطه نیز متأسفانه این قابلیت برای گوشی شما از سوی کمپانی سازنده در نظر گرفته نشده است. بطور مثال در برخی از گوشیهای شیائومی و OnePlus گزینه مربوط به باتری وجود نداشته و در برخی گوشیهای سامسونگ نیز بطور کلی کد ذکرشده تعریف نشده بود.
بررسی میزان سلامت باتری سامسونگ
گوشیهای سامسونگ جزو پرفروشترین و محبوبترین گوشیهای موجود در بازار محسوب میشوند. از این رو بهتر است بصورت جداگانه به چگونگی بررسی سلامت باتری موبایل سامسونگ بپردازیم. ابتدا بهتر است کد ارائه شده در بخش قبلی را امتحان کنید. اگر جواب نداد، چندان نگران نباشید. سامسونگ برای اعضای خود برنامه ویژهای تحت عنوان Samsung Members ارائه کرده که بصورت پیشفرض روی گوشیها نصب شده است. در این برنامه در بخش پایینی، گزینه Get Help را انتخاب کنید. سپس صفحه جدیدی بازشده که در این قسمت نیز باید Interactive checks را انتخاب کنید. ممکن است گزینه Test نیز در این بخش موجود باشد. در ادامه لیستی به شما نشان داده خواهد شد که باید روی گزینه باتری کلیک کنید. در پنل بازشده، اطلاعاتی از باتری شامل میزان شارژ، سلامت و ظرفیت آن نشان داده خواهد شد.
بررسی میزان سلامت باتری با نصب اپلیکیشن مخصوص
درصورتیکه از طریق روشهای ذکرشده به نتیجه مدنظر نرسیده باشید، باز هم راه دیگری برای بررسی میزان سلامت باتری گوشی خود خواهید داشت. در این بخش باید برنامه مناسبی جهت آنالیز باتری نصب کنید. از جمله شناخته شده ترین برنامهها در این زمینه میتوان به AccuBattery ارائه شده توسط Digibites اشاره کرد. علاوه بر آن، میتوانید برنامههای مشابه دیگری همانند CPU-Z و Battery عرضه شده به ترتیب توسط CPUID و MacroPinch را نیز نصب کنید. میتوانید بصورت رایگان از این برنامهها استفاده کنید. هرچند نسخه پرو آنها با قابلیتهای بیشتری نیز ارائه شده است.
لزوم تعویض باتری
در این مقاله به تعدادی از اصلیترین روشهای بررسی میزان سلامت باتری پرداختیم. حال اگر باتری گوشی از کیفیت پایینتری برخوردار بود، باید چه کرد؟ ابتدا باید به این نکته توجه کنید که تمامی باتریها پس از مدتی وارد روند خرابی میشوند. این خرابی ادامه دار بوده و در طول زمان شدیدتر نیز میشود. جنبه بدتر قضیه، امکان خرابی سایر بخشهای سخت افزاری در بلندمدت است. برای جلوگیری از این مشکلات، باید باتری معیوب را در اسرع وقت تعویض کنید. هنگام خرید باتری جدید نیز باید به اورجینال بودن آن توجه کنید. باتریهای غیراصل زودتر از آنچه فکرش را بکنید، خراب خواهند شد. برای اطمینان، بهتر است از فروشگاههای معتبری همانند فروشگاه اینترنتی فونی شاپ خریداری کنید.