همه چیز درباره هیدرولیک و پنوماتیک از نارمک دانلود

همه چیز درباره هیدرولیک و پنوماتیک

در سیستم های پنوماتیک جزئی که به عنوان محرک پنوماتیکی عمل میکند سیلندر است که باعث انتقال نیرو به  حرکت در امتداد خطی یا طولی صورت میگیرد. سیلندر از اجزای مختلفی مانند پیستون، سیلندر و میله تشکیل شده است. برای این محرک ها انواع مختلفی طراحی شده اند که دو مدل تک عملکردی و دو عملکردی آن بسیار پرکاربردتر از بقیه میباشد.

انواع سیلندر پنوماتیک

در میان انواع محرک های پنوماتیکی پرکاربردترین آن، وسیله ای است که در آن پیستون و میله درون یک سیلندر بسته قرار گرفته است.

تفاوت سیلندرها:

  1. شکل ظاهری
  2. نحوه عملکرد
  3. اندازه

باید به این نکته توجه داشته باشید که طراحی هر سیلندر مناسب با عملکردی است که از آن سیلندر انتظار میرود که بر این اساس هر سیلندر باید در زمینه ی تخصصی خود مورد استفاده قرار بگیرد. در حالت کلی سیلندر ها به چهار دسته تقسیم بندی میشوند:

  1. تک عملکردی
  2. دو عملکردی
  3. سیلندر دوار
  4. سیلندرهای هوای بدون راد

انواع سیلندر پنوماتیک

مشخصات سیلندر های تک عملکردی:

  • تشکیل شده از یک ورودی هوا
  • وجود فنر داخلی برای بازگرداندن پیستون به حالت اولیه جهت کاهش فشار

 

طرز کار پمپ هیدرولیک دستی

 

یکی از ساده ترین انواع پمپ های هیدرولیک، پمپ های دستی هستند که کاربرد فراوانی در صنعت دارند و سبب تولید نیرو میشود.

ویژگی های پمپ های دستی:

  • قابل جا به جایی
  • بدون نیاز به مصرف برق
  • وزن کم (بخاطر جنس آلومینیومی)
  • قیمت مقرن به صرفه

این نوع از پمپ ها میتوانند به کمک جک هیدرولیکی به بالا نگه داشتن اشیا کمک کنند یا جا به جا کنند. جالب است بدانید که در پمپ های دستی یک شیر یکطرفه تعبیه شده است که در طرز کار پمپ های هیدرولیک دستی نقش بسزایی در مکش دارند. به طوری که اگر مکش پمپ از بین برود باعث میشود که عملکرد پمپ نیز مختل شود. اصلی ترین نقش پمپ هیدرولیک انتقال انرژی به سیال میباشد. یکی از بارزترین نمونه های پمپ هیدرولیک که از دیرباز با آن سرکار داریم پمپ های بنزین میباشند.

طرز کار پمپ هیدرولیک دستی

انواع پمپ دستی هیدرولیک

  1. سر راهی
  2. مخزن دار
  3. کارتریجی

در پمپ های هیدرولیکی دستی باید از نیروی انسانی مکانیکی برای دادن انرژی برای انتقال و جا به جایی سیالات ( اعم از مایعات یا هوا)  کمک گرفت.

موارد کاربردی پمپ های دستی:

  1. عملیات گوناگون صنعتی
  2. دریایی و آبیاری به صورت وسیع
  3. فراهم کردن منابع آب محلی در چاه های حفاری یا چاه های دستی
  4. انتقال سیالاتی مثل هوا، روغن و آب
  5. مجموعه های آزمایشگاهی
  6. پرس ها
  7. حرکات خطی با سرعت بسیار پایین

طرز کار پمپ های هیدرولیکی به عنوان تلمبه:

ابتدا باید شیلنگ به نازلی که در قسمت پایین پمپ است وصل شود تا هوا از طریق نازل بالایی وارد شلنگ شده و با ورود به نازل پایین عملیات پمپاژ صورت بگیرد. پس میشود گفت حرکت و پمپاژ سیال در پمپ هیدرولیک دستی با مکش نازل بالایی و به کمک پمپاژ با نازل پایینی انجام میشود.

 

نقش شیر یکطرفه در طرز کار پمپ هیدرولیک دستی:

شیر یکطرفه در پمپ هیدرولیک دستی نقش بسزایی دارد که هرگونه آسیب یا اختلال در عملکرد آن موجب ایجاد اشکال و یا حتی مختل شدن کار سیستم شود. وظیفه ی شیر یکطرفه در بخش دهش و مکش است که با تنظیمات میزان مکش و دهش عمل پمپاژ شدن سیال را کنترل میکند.

نقش شیر یکطرفه در طرز کار پمپ هیدرولیک دستی

اجزای تشکیل دهنده ی شیر دستی:

  • یک سوپاپ داخل سیلندر
  • یک دسته محرک
  • یک شیر انتخاب مسیر برای دبی های پایین
  • تعبیه مخزن بسته به نوع عملکرد که اندازه ی ای بین  ۰.۵ لیتر تا حداکثر ۵ لیتردارد.

 

 معایب اسانسور هیدرولیک

در این مقاله قصد داریم به برخی معایب آسانسور هیدرولیک اشاره کنیم. چرا که یکی از مهمترین مسائل در انتخاب آسانسور هیدرولیک دانستن مزایا و معایب این سیستم ها میباشد. ولی این بدان معنی نیست که فقط مزایا و معایب این فناوری در هنگام خرید مورد بررسی قرار بگیرد بلکه برای انتخاب این سیستم ها پارامترهای  تخصصی دیگری همچون ویژگی های ساختاری در نظر گرفته شود. برای مثال اینکه یک اسانسور هیدرولیکی محدودیت ارتفاع داشته باشد جزئی از معایب آن به حساب نمی آید بلکه یک ضعف ساختاری به حساب می آید.

معایب آسانسور هیدرولیک

همانطور که پیش تر هم توضیح دادیم برخی مسائل مربوط به معایب آسانسور مربوط به ضعف ساختاری آسانسور است نه اینکه عیب سیستمی. ولی این نیز بدان معنا نیست که خود آسانسور هیدرولیک هیچ ایرادی نداشته و تماما معایب آن مربوط به بخش ساختاری آن میباشد. بنابراین برخی از معایب آسانسورهای هیدرولیک را برای شما ذکر کردیم:

 

مهمترین معایب آسانسور هیدرولیکی

  • محدودیت ارتفاع
  • محدودیت سرعت
  • محدودیت ترافیک
  • ایجاد حرارت
  • حساسیت نسبت به دما
  • محدودین وزنی


آسانسور هیدرولیک

یکی از مهمترین معایب آسانسور هیدرولیک داشتن محدودیت در ارتفاع است که باعث شده برای ساختمان های بلند گزینه ی مناسبی به حساب نیایند.

محدودیت ارتفاع:

یکی از معایب آسانسور هیدرولیکی به حساب می آید به این دلیل است که در ساختمان هایی که ارتفاع آن زیاد است هیچگاه از آسانسورهایی که هیدرولیک سیستم پشیتیبانش باشد مورد استفاده قرار نمیگیرد.

  •  اولین مشکلی  که باعث میشود سیستم هیدرولیک جوابگوی آسانسور برای ارتفاع بلند نباشد ساخت جک است. چون جک اصلی ترین کارکرد را در این سیستم ها دارد و ساخت این جک ها بسیار دشوار و پر هزینه میباشد. چرا که هرچقدر ارتفاع بیشتر باشد باید ارتفاع جک نیز بیشتر شود که نیاز است قطر و ضخامت نیز افزایش یابد.
  • دومین دلیل مشکلات حمل، جابجایی به داخل چاه آسانسور، نصب و سرویس و تعمیرات جک مورد نظر است.

همه ی این دلایل به علاوه ی برخی دلایل فنی دیگر مانع از استفاده آسانسورهای هیدرولیک در ساختمان های مرتفع شده است.

ایجاد حرارت حساسیت به دما
ایجاد حرارت یکی از بزرگترین مشکلات آسانسورهای هیدرولیکی میباشد. بنابراین عملکرد آن در دمای بالا بسیار پایین می آید. حال این مشکل در شرایطی که ترافیک نیز بوجود بیاید بیشتر نیز میشود. دلیل ایجاد این حرارت مشکل ساختاری آسانسورهای هیدرولیک میباشد که حرارت زیادی در هنگام کار کردن تولید میکند که از لحاظ فیزیکی به دلیل تبدیل انواع انرژی ایجاد میشود . اکثرا پاور پوینت های آسانسورهای هیدرولیکی طوری طراحی شده اند که الکترو موتور با انتقال حرارت به روغن خنک میشوند. پس این مهم است که مخزن طوری طراحی شود که سیستم ورود و خروج عملکردی داشته باشند که سیستم به طور خودکار خنک شود. با توجه به این مطلب هرچه مخزن بزرگتر باشد به کمتر گرم شدن سیستم کمک شایانی شده است. دمای بالا ممکن است از غلظت روغن بکاهد که این امر منجر میشود سطح کابلین با طبقه ناهماهنگ باشد و تنظیمات آن برهم بخورد که برای رفع این مشکل میتوان از سیستم های کنترل هیدرولیک استفاده کرد. طرز کار این سیستم ها به این صورت است که شیر های کنترل به طور مداوم مجرای ورودی و خروجی را بر اساس کارکرد سیستم تنظیم کرده و مانع از بروز مشکل میشود. استفاده از درایو های ولتاژ نیز تاثیر بسزایی در کاهش حرارت الکترو موتورها شده و هر گونه آسیب به سیستم یا پایین آمدن کار آیی سیستم را به طور قابل توجهی کنترل و کاهش میدهد.

منبع:

https://kiasanaat.ir/

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه ها