بهترین ابزار جراحی را بشناسید از نارمک دانلود

بهترین ابزار جراحی را بشناسید

علم پزشکی همواره نقش مهمی در وضعیت انسان ها دارد و به همین جهت هم همواره در جهت پیشرفت آن تلاش می شود. جراحی راهکاری تهاجمی در علم پزشکی است که در زمان هایی که امکان رفع مشکل با دیگر روش ها وجود ندارد، از آن استفاده می شود.

جراحی از زمان های گذشته نقش موثری در درمان داشته است. اما از سال ۱۹۰۰ میلادی، جراحی وارد فاز جدیدی شد. به موجب اختراع فولاد ضد زنگ در این دوران، عمل های جراحی پیشرفت چشمگیری را شاهد بود. در واقع آن دوران بهترین ابزار جراحی به کمک استیل تولید شد و امروزه ۸۵ درصد از ابزار جراحی از این جنس هستند. همچنین در سال های اخیر نیز فلز های جدیدی برای ساخت بهترین ابزار جراحی به وجود آمده اند. از جمله فلزات جدید می توان به افزودن تیتانیوم به ابزار جراحی و یا آلیاژ های کبالت یا ویتالیوم اشاره داشت.

تیتانیوم در ابزار جراحی

برای ساخت  یکی از بهترین ابزار جراحی، از تیتانیوم بهره می برند. عنصر تیتانیوم در تولید ابزار میکروسرجری استفاده می شود. میکروسرجری نوعی از جراحی است که در آن به کمک میکروسکوپ عمل جراحی انجام می شود. به موجب تیتانیوم به کار رفته در ساخت این نوع ابزار، هنگام جراحی ابزار در میدان مغناطیسی حرکت نکرده و دلیل آن خاصیت غیر مغناطیسی تیتانیوم است.

لازم به ذکر است که با به کارگیری تیتانیوم در ساخت ابزار جراحی، محصول نهایی در مقایسه با فولاد ضد زنگ سخت تر خواهد بود. همچنین محصول استحکام بیشتری دارد. اما در کنار این مقاومت و استحکام  بالا، وزن این ابزار ها سبک است و همچنین در برابر خوردگی نیز مقاومت دارد.

معرفی دسته بندی های ابزار جراحی

 

به طور کلی ابزار های جراحی در چند دسته بندی متفاوت طبقه بندی می شوند. این دسته بندی ها با توجه به عملکرد و همچنین کاربرد آن ها صورت می گیرد. لازم به ذکر است که نام گذاری ابزار جراحی ممکن است در کشور ها و تولید کننده های مختلف کمی تفاوت داشته باشد.

ابزار های جراحی شامل انواع  برنده ها و جدا کننده ها، کلمپ ها، باز کننده ها و رترکتور ها، نگهدارنده ها و گشاد کننده ها هستند. همچنین ابزار دوخت و بخیه و سر ساکشن ها نیز دو دسته بندی دیگر انواع دسته های ابزار جراحی می باشند.

 

برنده ها و جدا کننده ها چه نقشی دارند؟

 

از برنده ها و جدا کننده ها برای جدا کردن و بریدن بافت استفاده می شود. در تولید این ابزار جراحی، لبه های برنده ای تعبیه می شود که به موجب آن نگهداری این دسته ابزار، باید از سایر ابزار های جراحی جدا باشد. به موجب لبه تیز این ابزار، شستشو و استریل کردن آن ها همواره باید با دقت انجام شود.

برنده ها و جدا کننده ها یک دسته بندی اساسی از ابزار جراحی هستند که شامل تیغ بیستوری و دسته آن، انواع چاقو ها، انواع قیچی و کورت می باشد. البته این ها تنها ابزار های این دسته نیستند و برخی دیگر ابزار نیز در این دسته قرار می گیرند.

باز کننده و رترکتور ها

ابزار های جراحی باز کننده مثل پروبیک و بازکننده مجاری  و رترکتور ها، به جهت نگهداری بریدگی انجام شده در طول عمل مورد استفاده قرار می گیرد. زمانی که برش انجام می شود، رترکتور ها بریدگی را نگه می دارند.

معرفی نگهدارنده ها

نگهدارنده ها نیز دیگر گروه ابزار جراحی هستند که به موجب بخشی که با آن  نگه داشته می شود، آن ها را تقسیم می کنند. پنس و سوزنگیر از جمله انواع نگهدارنده ها می باشند.

معرفی ابزار جراحی گشاد کننده

این دسته ابزار برای گشاد کردن دریچه های مختلف و مجاری بدن مورد استفاده قرار می گیرند. با گشاد کننده ها، امکان ورود دیگر ابزار راحت تر می شود.

معرفی ابزار دوخت و بخیه

زمانی که اقدام به برش بدن برای جراحی می شود، پس از عمل نیاز است تا دوخت و بخیه صورت گیرد. این کار را ابزار دوخت و بخیه بر عهده دارند.

برند های مشهور ابزار جراحی

برند های Black & Black، Paramount، Starmed، Surgicon و Trumed از جمله برند های مشهور ابزار جراحی هستند. قیمت پنس جراحی، قیمت قیچی جراحی و دیگر ابزار های پر کاربرد، با توجه به برند و جنس آن ها متفاوت است.

جهت اطلاع از قیمت فشارسنج و قیمت  رترکتور جراحی و  خرید انواع دسته بندی ابزار جراحی و  از این برند ها می توانید از دیجی جراح، فروشگاه آنلاین انواع ابزار جراحی اقدام نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه ها